Fotograaf: Robert Balog (pixabay.com)

Thema tuinen


Aan de voorkant van de Wilde Weelde Wereld liggen zes thematuinen die zijn ontworpen en aangelegd door individuele Wilde Weelde-bedrijven of een samenwerkingsverband van bedrijven. De thematuinen zijn: zevenbladtuin, kleine beestjes tuin, eetbare tuin, therapietuin voor jongeren en de buurttuin. Tuin nummer zes is nog in ontwikkeling.

Vanaf de uitkijkheuvel kijk je uit over de klaverweide en de zwemvijver met daarachter de stenige wereld met de stadsborders. Voor je ligt de houtwal die uit vijf elementen bestaat en zo een complete boom verbeelden.
De grote natuurlijke vijver, de buurtoase, vormt het hart van de Wilde Weelde Wereld, een heerlijke rustige plek om te mijmeren, te spelen en te genieten van de natuur.

In het Koekoekbos is volop ruimte voor kinderen en vogels. De vogels vinden in de takkenril, rust en een schuilplaats.
Helemaal achteraan liggen de glooiende bloemenweides en het stinzentuin waar een ruïne is verrezen. De voormalige 'stins'. Er zijn in deze nieuwe stins heel veel restanten tegels, brokken, dakpannen en ander materiaal opgestapeld.

 
doorzoek de site
 

- Tip 1 -

Water in de tuin is een verrijking voor het dierenleven. Zorg voor minimaal één natuurlijke oever zodat dieren veilig in en uit het water kunnen komen. Vogels houden van een ondiepe badderplek, kikkers van zonnebaden, en ondiep water warmt snel op zodat kikkervisjes zich daar graag ophouden.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter