Wilde Weelde activiteiten 2019

Zondagse picknick

Vanaf april t/m oktober organiseren we maandelijks een Zondagse picknick in de Wilde Weelde Wereld.

Onder het genot van een klein hapje en drankje uit onze picknickmand kunnen bezoekers kennismaken met een van de vele aspecten van een natuurrijke tuin. Elke maand nemen we een ander thema onder de loep.

Van 12.00 - 16.00 uur ben je van harte welkom in de Wilde Weelde Wereld.

 

Zondag 14 juli: Klimaatvriendelijke tuin

Door de klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met enorme hoosbuien afgewisseld met periodes van droogte en hoge temperaturen. Versteende tuinen nemen geen water op en veroorzaken wateroverlast. Op mooie, warme dagen is het ook niet altijd feest want tegels nemen alle warmte op waardoor het in de betegelde tuinen snikheet wordt. Laat je verrassen en ervaar hoe je je tuin groener en klimaatbestendig kunt maken.
Marleen van Tilburg en Laura Knoops (Toffe Tuinen) vertellen je er graag meer over!

 

Zondag 11 augustus: Eetbare tuin

In de eetbare tuin in de Wilde Weelde Wereld vind je een keur aan planten waarvan gegeten kan worden. Planten waar je van kunt snoepen of die je kunt gebruiken om je eten mee te kruiden. Welkom in de keuken van de Wilde Weelde Wereld.

 

Zondag 8 september: Bomen over bomen

Een boom is heel veelzijdig en elk seizoen anders.In de lente verschijnt het frisgroene blad en de bloesem, soms in omgekeerde volgorde. Het volle, zomerse bladerdek verkleurt in de herfst vaak met prachtige vlammende kleuren. Om te eindigen met een kale kroon, zich opmakend voor een nieuwe lente.

 

Zondag 13 oktober: Het is Oogstfeest

Aan het eind van de zomer, begin van de herfst is het oogsttijd en kan er geoogst worden uit de tuin en in het wild. Kom meepluken en smullen op de Wilde Weelde Wereld.

 
doorzoek de site
 

- Tip 1 -

Water in de tuin is een verrijking voor het dierenleven. Zorg voor minimaal één natuurlijke oever zodat dieren veilig in en uit het water kunnen komen. Vogels houden van een ondiepe badderplek, kikkers van zonnebaden, en ondiep water warmt snel op zodat kikkervisjes zich daar graag ophouden.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter