Fotograaf: Peter Dargatz (pixabay.com)

Wilde Weelde activiteiten 2019

Zondagse picknick

Vanaf april t/m oktober organiseren we maandelijks een Zondagse picknick in de Wilde Weelde Wereld.

Onder het genot van een klein hapje en drankje uit onze picknickmand kunnen bezoekers kennismaken met een van de vele aspecten van een natuurrijke tuin. Elke maand nemen we een ander thema onder de loep.

Van 12.00 - 16.00 uur ben je van harte welkom in de Wilde Weelde Wereld.

 

Zondag 12 mei: Gifvrij tuinieren

De dagen worden langer, de tuin ontwikkelt zich en kleurt in een rap tempo groen. Welke planten laat je wel en welke laat je niet in je tuin groeien. Wat is onkruid en wat niet? In de schappen van het tuincentrum staan onkruidverdelgers en dierenbestrijdingsmiddelen. Middelen die giftig zijn en slecht voor mens, dier en plant. En helemaal niet nodig want er zijn goede alternatieven om onkruid te bestrijden en een dierenplaag te voorkomen. Annemieke Tuin van Haar van Tuin en Margot Timmer van Margot Timmer voor Tuin en Terras vertellen er meer over.

 

Zondag 9 juni: Bloemenweides

Kom picknicken op 1e Pinksterdag! De Wilde Weelde Wereld staat in volle bloei! De bloemenweides gonzen van de bijen en vlinders. Op deze speciale dag vertellen Wilde Weelders het verhaal over de bloemen en de bijen, over de natuurlijke bloementuin en insecten.

 

Zondag 14 juli: Klimaatvriendelijke tuin

Door de klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met enorme hoosbuien afgewisseld met periodes van droogte en hoge temperaturen. Versteende tuinen nemen geen water op en veroorzaken wateroverlast. Op mooie, warme dagen is het ook niet altijd feest want tegels nemen alle warmte op waardoor het in de betegelde tuinen snikheet wordt. Laat je verrassen en ervaar hoe je je tuin groener en klimaatbestendig kunt maken.

 

Zondag 11 augustus: Eetbare tuin

In de eetbare tuin in de Wilde Weelde Wereld vind je een keur aan planten waarvan gegeten kan worden. Planten waar je van kunt snoepen of die je kunt gebruiken om je eten mee te kruiden. Welkom in de keuken van de Wilde Weelde Wereld.

 

Zondag 8 september: Bomen over bomen

Een boom is heel veelzijdig en elk seizoen anders.In de lente verschijnt het frisgroene blad en de bloesem, soms in omgekeerde volgorde. Het volle, zomerse bladerdek verkleurt in de herfst vaak met prachtige vlammende kleuren. Om te eindigen met een kale kroon, zich opmakend voor een nieuwe lente.

 

Zondag 13 oktober: Het is Oogstfeest

Aan het eind van de zomer, begin van de herfst is het oogsttijd en kan er geoogst worden uit de tuin en in het wild. Kom meepluken en smullen op de Wilde Weelde Wereld.

 
doorzoek de site
 

- Tip 10 -

Houtsnippers van gesnoeide takken zijn een goede bodembedekker, of maak van de takken eens een takkenril.
 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter