Groene schoolpleinen

Ontdek de natuur op je eigen schoolplein

Buiten spelen is voor de ontwikkeling van kinderen van groot belang. Gelukkig komen er steeds meer natuurspeelplaatsen, waar kinderen kunnen knoeien met zand en water, kunnen balanceren over boomstammen, klimmen in bomen, over slootjes springen en verstoppen in de struiken. En niet te vergeten: leren over de natuur. Dat kan het beste beginnen in een natuurlijke schoolomgeving met een groen schoolplein.

 
Spelen met water. Foto: De stadstuinier

Spelen met water. Foto: De stadstuinier

Hoe ziet dat er dan uit? Een schoolplein met een grasveld of een stel indrukwekkende bomen? Een moestuin? Of misschien een bloementuin? Diverse bedrijven in het netwerk van Wilde Weelde weten precies hoe je zo’n groen natuurlijk schoolplein creatief, uitdagend en veilig inricht.

Bijvoorbeeld als een soort buitenlokaal: met een educatief insectenhotel en een schuilplaats voor scharrelende egels. Met eetbare planten en fruit om van te snoepen en met stoere, maar veilige, klimbomen.

 
doorzoek de site
 

- Tip 4 -

Knip vaste planten resten in het voorjaar fijn en verspreid het tussen de planten als mulch. Probeer zo laat mogelijk te knippen i.v.m. overwinterende insecten in de stengels.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter