Welkom bij Wilde Weelde

Beleef de natuur in je eigen buurt

Klein hoefblad. Foto: Silke Zandstra, Tuinzijde

Klein hoefblad. Foto: Silke Zandstra, Tuinzijde

Het ervaren van natuur is goed voor je gezondheid, geluk en welzijn, wijst onderzoek uit. Een groene omgeving speelt dus een belangrijke rol in ons leven. Wilde Weelde brengt de natuur dichterbij, naar tuinen en parken.
In de tuin maken veel kinderen voor het eerst contact met de natuurrijke wereld. Het is een prachtplek om te spelen en te ontdekken. Voor veel volwassenen is een tuin of park nog de enige plek waar ze de natuur van dichtbij kunnen meemaken.

 

​Inspiratie en tips voor meer natuur

Wilde Weelde wil je inspireren om je omgeving op een natuurrijke en natuurvriendelijke manier in te richten en te onderhouden. Op deze website vind je volop ideeën en inspiratie om meer natuur te brengen in je eigen buurt. Meer vogels, bijen, vlinders en wilde bloemen! 

Van achtertuin tot park, van materiaalkeuze tot beplantingstype.
Neem ook eens een kijkje in de Wilde Weelde Wereld in de tuinen van Appeltern. Een prachtig voorbeeld van natuurrijk tuinieren.

Wilde Weelde is een vereniging van vakmensen die milieubewust werken vanuit een ecologische visie. Wij zijn hoveniers, kwekers, ontwerpers, boomverzorgers en leveranciers van verantwoorde tuinmaterialen. We delen onze passie voor en kennis van de natuur en het natuurrijk tuinieren graag met jou.

Op de bedrijvenpagina vind je de bedrijven die bij Wilde Weelde zijn aangesloten. Ook bij jou in de buurt.

Crocus speciosus. Foto: Silke Zandstra, Tuinzijde

Crocus speciosus. Foto: Silke Zandstra, Tuinzijde

 
doorzoek de site
 

Nieuws


Schrijf je in voor de Wilde Weelde nieuwsbrief

* verplicht invullen

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter