Welkom bij Wilde Weelde

Inspiratie en tips voor meer natuur

Oase in Wilde Weelde Wereld in Appeltern. Foto: Vis à Vis Ontwerpers

Oase in Wilde Weelde Wereld in Appeltern. Foto: Vis à Vis Ontwerpers

Vakgroep Wilde Weelde wil je kennis laten maken met en inspireren om meer natuur in je eigen leefomgeving te brengen. In je tuin, op het schoolplein van de kinderen, in je eigen buurt en werkomgeving.
Natuur met (meer) ruimte voor bomen, struiken en bloemen. Een groene omgeving waar het voor vogels, bijen en hommels, vlinders, insecten, kikkers en kleine zoogdieren ook goed toeven is!

Neem je tijd en dwaal eens lekker door alle groene weelde, van achtertuin tot park. Maar ook van materiaalkeuze tot beplantingstype.
We hebben handige, groene tips voor je verzamelt waarmee je zelf aan de slag kunt.
Neem ook een kijkje in de Wilde Weelde Wereld, de tuin die de Vakgroep heeft aangelegd in de tuinen van Appeltern. Een prachtig voorbeeld van natuurrijk tuinieren. 


Vakgroep Wilde Weelde is een vakvereniging van bedrijven, verspreid door heel Nederland, die milieubewust werken vanuit een ecologische visie. Wij zijn hoveniers, kwekers, ontwerpers, boomverzorgers en leveranciers van verantwoorde tuinmaterialen. We delen onze passie voor en kennis van de natuur en het natuurrijk tuinieren graag met jou.

Op de bedrijvenpagina vind je de bedrijven die bij Wilde Weelde zijn aangesloten. Ook bij jou in de buurt.

 
doorzoek de site
 

Nieuws


Schrijf je in voor de Wilde Weelde nieuwsbrief

* verplicht invullen

- Tip 40 -

Steenvruchten snoei je het beste in augustus-september. Zo voorkom je dat ze ziek kunnen worden. Steenvruchten zijn: (sier)kers, pruim, amandel, abrikoos.

 

Zoekt u een bedrijf?

Met behulp van onze interactieve zoekfunctie kunt u Wilde Weelde bedrijven vinden.

Volg Wilde Weelde ook op Facebook en Twitter